• Contact

Retete

Preparate naturiste pe baza de GRANOVIT

GRANOVIT Grisat utilizat in retele se obtine pisarea fulgilor de grau intr-un mojar cu ajutosul pistilului.

 

1. Pasta de pus pe paine GRAHAM
Incrediente: 4 linguri de GRANOVIT, 20g telina, 15g unt, tarata, 1 lingura pulbere plante aromatice si condimente, 1legatura verdeata de sezon, 1 gogosar, 7-8 masline, 1 lingura pulbere seminte de rosii.
Mod de preparare: Telina se marunteste fin, manual sau mecanic, se amesteca cu GRANOVIT pulbere, unt amestecat spuma si tarata cat cuprinde pana se obtine o compozitie potrivit de ingrosata care se aseaza pe felioare subtiri de maine Graham. se decoreaza cu gogosari, verdeturi si jumatati de masline. La fel se pot prepara fulgi de grau cu varfuri fragede de sparanghel
2. Salata de rosii cu GRANOVIT
Ingrediente:
rosii, 75g GRANOVIT, 1 ceapa mare de apa sau 1 fir de praz, 1 legatura de asmatuchi de tarhon, 1-2 linguri de ulei, 4-5 linguri moare ( zeama ) de varza murata, 1 lingurita pulbere de planta aromatice si condimentare, 1 1/2 lingurita de pulbere din seminte de rosii sau seminte de gogosari, 1-2 linguri de tarata, 50g flori de urzica moarta.
Mod de preparare: Se taie rosia felioare, odata cu ceapa sau prazul, se amesteca cu uleiul, zeama de varza, pulberile tarata, iar deasupra se presara verdeturile taiate marunt si florile albe de urzica moarta intregi. Se consuma fara paine si fara alte paste fainoase la aceeasi masa.
3. Supa-crema de radacinoase cu GRANOVIT
Ingrediente: 1 1/2 litru suc de tarata, 300g radacinoase (morcov, patrunjel, telina), 1 fir de praz, 150g GRANOVIT, 2 linguri de cereale, 1 lingura ulei, 1 legatura verdeturi de sezon, 1 linguritade pulbere de plante aromatice si condimentare, 2 lingurite pulbere din seminte de rosii, 2-3 linguri pasta de rosii.
Mod de preparare: se pune sucul intr-un castron, se adauga radacinoasele fin maruntite odata cu prazul (manual sau mecanic), GRANOVIT-ul, uleiul, pulberile, pasta de rosii, iar deasupra se presara verdeturile taiate marunt.
4. Sarmalute nuci si GRANOVIT
Ingrediente: 20g frunze de varza murata, 15-20 de nuci, 1 ceapa mare de apa, 50g GRANOVIT, 150g unt, 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare, 1 lingurita de pulbere de seminte de gogosari, 3-4 legaturi verdeturi de sezon, 1 lingura ulei, 2 linguri pasta de rosii, tarata.
Mod de preparare: nucile se zdrobesc grosier, se amesteca cu ceapa taiata marunt si GRANOVIT care a fost in prealabil stropit su pasta de rosii subtiata cu putina apa, pulberile, putina tarata si untul frecat spuma. Se fac sarmalute ce se aseaza pe un strat subtire de verdeturi, pe un platou. Se stropesc cu ulei, dupa care se presara verdeturi de sezon taiate marunt. La fel se prepara sarmale cu alune, arahide, seminte de floarea soarelui, de dovleac, ca si din radacinoase rase si ciuperci.
5. Crema de urzici cu smantana
Ingrediente: 400g urzici, 1 legatura de ceapa, 1 legatura de usturoi, 1 legatura de leustean, 1 ceasca de suc de tarata, 1 ceasca de smantana, , granovit grisat  o lingurita cu pulbere de plante aromatice si condimentate , 2 lingurite cu pulbere din seminte de rosii , o lingura cu pulbere de alge, 250 g radacinoase ( morcov, patrunjel, telina), 50g petale rosii de trandafiri.
Mod de preparare: urzicile, ceapa, usturoiul si radacinoasele se maruntesc fin, se amesteca cu sucul de tarata, pulberile si granovit grisat  cat cuprinde. Deasupra se presara leustean taiat marunt si petale de trandafiri taiate fideluta.

6. Sos de rosii cu mustar
Ingrediente: 3 linguri cu granovit grisat , 3 linguri cu pasta de rosii cruda , 2 linguri cu cremogen , 1 lingura cu mustar, 1-2 lingurite cu hrean ras fin, 1 legatura de asmatuchi cu salvie, 1 ceasca cu suc de tarata, 100ml ulei .
Mod de preparare: granovitul se amesteca cu cremogenul, sucul de tarata, pasta de rosii, mustarul, hreanul, apoi uleiul pus putin cate putin, iar deasupra se presara verdeturile taiate marunt.

7. Rulada de urzici cu branza
Ingrediente: 600g urzici, 350g branza de vaci, 1 ceapa mare de apa, 1 legatura de asmatuchi cu telina, 350g unt, granovit grisat , 2 lingurite de hrean ras fin, o lingurita cu pulbere de plante aromatice si condimentare , 2 lingurite cu pulbere din seminte de gogosari , o lingura si jumatate cu pulbere de alge, 3-4 linguri de pasta de rosii cruda .
Mod de preparare: urzicile maruntite fin se amesteca cu verdeturi tocate, pulberile, 200g unt batut spuma, pasta de rosii si granovit grisat  cat cuprinde. Pe o foaie de plastic se presara o mana de granovit grisat peste care se aseaza compozitia si se intinde cu podul palmei, in forma dreptunghiulara groasa cam de 1 cm. Peste ea se aseaza o pasta preparata din branza trecuta prin sita emailata, amestecata cu ceapa taiata marunt, hreanul si 150g unt batut spuma. Se ruleaza cat mai strans, rasucind-o cu ambele maini, ajutandu-ne de foaia de plastic, care – dupa fiecare rasucire – este intoarsa in afara ca sa nu se prinda in compozitie. Dupa aceea se da la rece ca sa se intareasca untul si se serveste taiata felii alaturi de salata verde de sezon. Aceasta cantitate ajunge pentru 12-14 portii.
8. Budinca de urzici murate cu sos de capra
Ingrediente: 150g urzici murate, 150g unt, 1 ceapa mare de apa, 12 linguri de granovit grisat , o lingurita cu pulbere de plante aromatice si condimentare , 2 lingurite cu pulbere din seminte de gogosari, 1lingurite cu pulbere de alge, 300 ml moare de varza, tarata, 7-8 linguri de morcov ras, 2 lingurite de hrean ras fin, 7-8 foi de salata verde, 1 ligatura de asmatuchi.
Mod de preparare: in platou se pune granovit in strat uniform se stropeste cu moare de varza sau alte muraturi, peste el se aseaza un strat de urzici maruntite murate 24 de ore in zeama de varza, amestecate cu pulberile; verdeturile maruntite, hreanul, 50g unt batut spuma si tarata sau granovit grisat  cat cuprinde. Peste urzici se aseaza morcovul ras, apoi casul ras fin amestecat cu ceapa taiata marunt si 100g unt batut spuma. Pe margini se pun foi de salata verde, iar deasupra se decoreaza dupa fantezia gospodinei cu produsele pe care le are la indemana. Aceasta cantitate ajunge pentru 12-14 portii. Urzicile se pot inlocui cu spanac, patlagina, podbal, volbura, frunze de visin si cirese proaspete.

9. Salata de macaroane cu andive
Ingrediente: 300g macaroane, 250g andive si 75g ceapa murate , 1 lingura de patrunjel cu tarhon, 1-2 linguri cu ulei , 5-6 linguri cu granovit grisat , 2 lingurite cu pulbere din seminte de ardei gras , o lingurita cu pulbere de plante aromatice si condimentare , o lingura cu pulbere de alge, 4-5 linguri cu suc de tarata, 7-8 foi de salata verde, 50g petale rosii de trandafiri, 2-3 linguri cu pasta de rosii cruda , 1 felie de sfecla rosie.
Mod de preparare: se fierb macaroanele 10 minute, se iau de pe foc, se acopera cu un stergar gros pliat in patru si se mai lasa astfel 30 minute, dupa care se scurg si se amesteca cu celelalte ingrediente, iar deasupra se presara verdeturile taiate marunt si sfecla rosie rasa ori petale de trandafiri taiate fideluta.

10. Salata de fasole beabe cu praz.
Ingrediente: 250g fasole boabe, 250g praz si 100g telina murata, 1-2 linguri cu ulei , 1 lingura de verdeturi de sezon, 2-3 linguri cu pasta de rosii cruda (r.198), 4-5 linguri cu zeama in care a fiert fasolea, 5-6 linguri cu granovit , 2 lingurite cu pulbere din seminte de gogosari , o lingurita cu pulbere de plante aromatice si condimentare , o lingura cu pulbere de alge, 1 felie de sfecla rosie rasa, 7-8 foi de salata verde.
Mod de preparare: fasolea se pune la inmuiat cu apa rece timp de 8 ore, se limpezeste si se pune la fiert cu apa rece la foc domol; cand e gata se strecoara, se racoreste si amesteca cu prazul, telina si celelalte ingrediente, apoi se pune in salatiera presarata cu granovit umezit cu zeama calda de fasole, iar deasupra se presara verdeturile taiate marunt si sfecla rosie rasa sau petale de nalba ori de trandafiri taiate fideluta.
There are no products to list in this category.
  • Retete
  • Recomandari
Powered By GEOLEX GALATI
Granovit © 2017